Ontdek de Tijdloze Schoonheid: De top 10 meest gezochte vintage designmerken

Vintage-design-cassina-miller-eames

Vintage designmeubels hebben een onmiskenbare charme die de tand des tijds heeft doorstaan. In deze blogpost duiken we dieper in de wereld van de meest gezochte vintage designmerken, waar vakmanschap, innovatie en esthetiek samenkomen om tijdloze stukken te creëren.

1. Eames
De naam Eames is synoniem met modern design. Het duo Charles en Ray Eames heeft een erfenis achtergelaten met iconische stoelen, zoals de Eames Lounge Chair en de Eames Plastic Chair, die nog steeds veel liefhebbers aantrekken.

2. Knoll
Knoll staat bekend om zijn avant-gardistische benadering van design. Met meubels van ontwerpers zoals Mies van der Rohe en Eero Saarinen heeft Knoll een blijvende invloed gehad op de wereld van het moderne interieur.

3. Herman Miller
Herman Miller, een andere reus in de designwereld, heeft bijgedragen aan het vormgeven van kantooromgevingen met iconische meubelstukken, waaronder de Aeron Chair en de nog steeds populaire Noguchi-tafel.

4. Danish Modern: Hans Wegner, Arne Jacobsen, en Finn Juhl
De Deense modernisten, zoals Hans Wegner, Arne Jacobsen en Finn Juhl, hebben met hun minimalistische ontwerpen en gebruik van organische materialen een blijvende indruk achtergelaten op de wereld van vintage design.

5. Saarinen
Eero Saarinen, bekend om zijn baanbrekende ontwerpen, heeft met de Tulip-serie en de Womb Chair en Ottoman zijn stempel gedrukt op de designgeschiedenis.

6. Cassina
Cassina is een Italiaans merk dat samenwerkte met enkele van de grootste namen in design, waaronder Le Corbusier en Charlotte Perriand. Hun ontwerpen zijn een perfecte mix van functionaliteit en esthetiek.

7. Wegner
Hans Wegner, ook wel de "meester van de stoel" genoemd, heeft met tijdloze creaties zoals de Wishbone Chair en de Shell Chair zijn plek verdiend in de canon van vintage design.

8. Van der Rohe
Mies van der Rohe, met zijn beroemde uitspraak "Less is more", heeft met de Barcelona Chair en de Brno Chair designprincipes geïntroduceerd die nog steeds relevant zijn.

9. Gubi
Gubi is een modern Deens designmerk dat bekend staat om zijn eigentijdse interpretaties van klassieke ontwerpen. Met een mix van oud en nieuw heeft Gubi een unieke positie verworven in de wereld van vintage design.

10. Plycraft
Plycraft staat bekend om zijn baanbrekende werk met gebogen hout en is vooral bekend om de Plycraft Lounge Chair, die nog steeds gezocht wordt door liefhebbers van vintage design.

Of je nu een doorgewinterde verzamelaar bent of net begint met het ontdekken van vintage design, deze merken bieden een fascinerende reis door de geschiedenis van het moderne meubelontwerp. Laat je inspireren door de tijdloze elegantie en vakmanschap van deze meest gezochte vintage designmerken. Happy hunting!

1 of 4